top of page
תמונת הסופר/תהחופש לבחור בבריאות

בולונז חצי חצי

עודכן: 11 באפר׳

בולונז חצי בשרי חצי צמחוני. אוכלי בשר מושבעים לא מאמינים שיש פה סויה בכלל. והאמת? זה יותר טעים מבולונז רגיל.


למה בכלל לעשות חצי חצי?

כי כך אנחנו משלבים קטניות בתפריט, שומרים יותר על הסביבה ומקבלים כמות כפולה של רוטב בחצי מחיר. ביחס למה? ביחס לרוטב בולונז על בסיס בשר בלבד.  יש גרסה פשוטה ומהירה למתכון, ויש גרסת שדרוגים, תלוי מה יש בבית ובא לנו לחתוך ולבשל.


למי המתכון מתאים?

ילדים אוהבים את המתכון, אין אצלי קייטנה שלא מחסלים את רוטב הבולונז, הילדים תמיד מבקשים עוד (בסוף המתכון אסביר למה). לכולם, הכי טוב להכין בלי בשר בכלל, כדי שיתאים לטבעונים. להגיש על מצע אורז כדי שיתאים למי שאינו אוכל גלוטן.


מדוע מומלץ לשלב קטניות?

הקטניות הם מקור מעולה לחלבון, מגנזיום, סידן וברזל. למה אני מתכוונת "קטניות"? חומוס, שעועית, עדשים וסויה. קטניות עשירות יותר בחלבון. לעומת הדגנים שמכילים בעיקר פחמימות, דגנים הכוונה- אורז, פסטה, בורגול, קוקוס, גריסי פנינה, חיטה, כוסמת, עלי לזניה, קמח חיטה ושיבולת שועל.


מתכון לבולונז חצי חצי

גרסת בייסיק (10 סועדים רעבים)


רכיבים:

1/2 קילו בשר טחון

חבילה של פתיתי סויה (200 גרם)

2 בצלים חתוכים דק

5 שיני שום קצוצות

כף שמן קוקוס או קנולה

חבילה גדולה או צנצנת של רוטב עגבניות


תבלינים:

2 כפות פפריקה, כפית מלח גס, כפית כורכום, בזיליקום, אבקת קורט פלפל שחור.


תוספות מומלצות לגרסה משודרגת:

2 גזרים, גמבה, קישוא קצוצים

עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר)

הוראות הכנה:

1. להשרות פתיתי סויה במים רותחים לרבע שעה.

2. לטגן את הבצל והשום בשמן או קרם קוקוס עד להזהבה

3. טיפ של אלופים- בסוף הטיגון להוסיף כף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.

4. למי שמוסיף שדרוג: לחתוך את הירקות, להקפיץ במחבת עם שמן או קוקוס.

5. לסחוט את המים מתוך שבבי הסויה, הפעולה הזאת נועדה להוריד את ריכוז החומצה הפיטית, הפוגעת בספיגת ברזל וסידן מהמזון. חומצה פיטית מסיסה במים ולכן כך היא יוצאת מחוץ לתבשיל.


8. להוסיף לסיר את: פתיתי הסויה, בטטה, בצל, שום, ותבלינים.

9. לבשל בבישול ממושך, על אש קטנה. לשטוף ירקות כדי לשבוע ממזון דל קלוריות ועשיר בוויטמינים.




למה הילדים עפים על הבולונז שאני מכינה בקייטנות שלי?

לילדים יש עיניין לא ברור עם מרקמים, בשר טחון לפעמים קשה ללעיסה, הבולונז טעים כי הוא רך יותר.

עוד סיבה שעולה לי היא כי הם משתוללים הרבה בקייטנה ואוכלים עם עוד ילדים- אז הם רעבים.


11 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page