top of page

עוגת שוקולד טבעונית עם רכיב סודי

היא רק חזרה מאימון- סחוטה מזיעה ואנרגיה... גוררת רגלים בצעדים כבדים.

“מה שלומך ברוריה? רוצה לטעום עוגה?” “אני אוכל עכשיו כל דבר....”


בפה מלא בעוגה והתלהבות שאלה: "זאת עוגה דיאטטית?" עניתי: “זאת עוגת בריאות, מה דעתך? בריאות חשובה יותר מהקלוריות או פחות?”

גבה אחת ירדה... והגבה השנייה עלתה, תוך מבט המום! ממה העוגה עשוייה?!?

"עוגת סלק, סולת ושוקולד מריר. כמות השוקולד המריר בכל פרוסה- קובייה אחת. שמן- אין בעוגה, סוכר- חצי ממה ששמים בעוגה, סלק בעוגה- כל מילה מיותרת"

רכיבים: 1 כוס קמח מלא חצי שקית אבקת אפיה חצי כוס סוכר חום חצי חבילת שוקולד מריר שבור חצי כוס קקאו אם רוצים שכל העוגה תהיה שחורה 4 כפות זרעי פשתן טחונים שליש כוס שמן קוקוס או 2 כפות קרם קוקוס

הרכיב הסודי: 2 כוסות סלק חי מגורד או 3 סלקים קטנים


אופן הכנה: 1. לחמם מבעוד מועד תנור ל-160 מעלות 2. להמיס שוקולד ולערבב עם שמן הקוקוס והקקאו לתערובת אחידה.

* מי שרוצה שהתחתית של העוגה תישאר צהובה מוזמן לוותר על הקקאו ובמקום להמיס רק לשבור את השוקולד לחתיכות גסות. 3. להוסיף לתערובת קמח, סוכר ואבקת אפיה. 4. לגרד את הסלק ולהוסיף גם כן לתערובת. 5. לטחון 4 כפות פשתן ולערבב בקערה נפרדת עם חצי כוס חמים עד לקבלת מרקם ג'לי ולהוסיף ליתר המרכיבים. 6. להעביר לתבנית 24 ולאפות 40 דקות.


* הסיפור של העוגה שכתבתי למעלה הוא אמיתי ! רק השם בדוי


בתאבון שקמה נחמן דיאטנית קלינית, מאמנת כושר ומנחת קבוצות.

36 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page