לקבלת תוכנית אימון ל3 חודשים בחינם

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

המוצג באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי. השימוש במידע באחריותך בלבד

שרפת שילמת

 


"שרפת שילמת"

מדוע לא כדאי לשרוף את הטוסט? וגם- מה מיוחד בלחם לא טרי?

-אוף, זה שוב פעם קרה לי! לא שמתי לב לזמן ושרפתי את הטוסט.

והנה המונולוג מתחיל...
- תזרקי אותו!
- לזרוק אוכל?!?
- לא לאכול אוכל שרוף, שרפת שילמת.

למה זה כל כך חשוב?

ככל שהטוסט יותר שרוף הוא מכיל ריכוז גבוה יותר של אקרילאמיד. סוכר שבעמילן וחומצת אמינו בטמפרטורה גבוהה יוצרים את האקריל אמיד. ומה הבעיה איתו? פגיעה במערכת העצבים וחשד לעלייה בסיכון לסרטן. אקריל עמיד נמצא מגוון מזונות כגון צ'יפס, מזונות מושחמים ומטוגנים. אין טעם להיכנס ללחץ, פשוט לשקול להפחית הזדמנויות שאוכלים מזונות אלה.

ממש בא לי טוסט. למה כדאי לי להכין טוסט medium מלחם שאינו טרי?

לחם לא טרי מכיל תרכובת בשם "עמילן עמיד". עמילן עמיד היא תרכובת יותר ידידותית מאקריל אמיד . עמילן עמיד מכיל פחות קלוריות מעמילן של לחם טרי. הסיבה לכך היא אי היכולת של הגוף שלנו לספוג אותו ולהשתמש בו כאנרגיה. עמילן עמיד נמצא במזונות כגון: אפונה, שעועית, דגנים מלאים פירות וירקות, וכל פחמימה שבושלה ואז עברה קירור (ניתן כמובן לחמם שוב ולאכול חם). עמילן עמיד נחקר כיום לטיפול בסרטן המעי הגס והפחתה של תופעה דלקתית במחלות כרוניות.

אם התלבטת........ולא יכולת להרדם בלילה, בגלל שלא יכולת להחליט בין עמילן עמיד לאקריל אמיד- עכשיו יש לך תשובה.

ועכשיו ברצינות, אילו התלבטויות יש לך בנוגע לתזונה שלך?

 

שקמה נחמן

דיאטנית ומאמנת

https://www.facebook.com/your.freedom.to.choose.health/

 

 

 

Please reload

בעיניים עצומות

רגש רועש ושקט

October 1, 2015

1/1
Please reload

חדש

December 1, 2017

Please reload

ארכיון