top of page
Glistening Spider Webs
20140404_130105.jpg
Spiderweb

מהי גמישות מנטלית?

גמישות מנטלית היא היכולת לחשוב בצורה גמישה ולא מקובעת. שימוש יצירתי בדמיון יכול להפוך שני דברים למשהו חדש.

 

תרגול מצוין הוא לחפש 10 אסוציאציות שונות לאותו חפץ. מומלץ לבצע בקבוצה ולהתגמש עם הסיטואציה.

giphy.gif
20140402_160009.jpg
42910992_2050533391835751_16818341342651
IMG_1381.JPG
giphy.gif
brain power.png

למה בכלל לאמן את המוח?

המוח עובד כל הזמן, אפילו כאשר ישנים (ואין בונוס על שעות נוספות).

אז למה בכלל לאמן אותו? איך עושים את זה?

ומה היתרון שניתן להשיג מבחינת איכות חיים?

 

תאי העצב במוח הם כמו רשת של קורי עכביש, המעבירים מסרים שונים מהגוף למוח ובחזרה. משהו מעניין קורה: המוח מבחין במסר- והגוף מגיב בהתאם ושולח פידבק המעדכן את המוח תוך כדי תנועה.

לדוגמא, אני צועדת ברחוב ומריחה ריח מוכר ממסעדה חדשה באזור, אין לי זמן להיכנס אבל אני סקרנית לדעת מה בישלו. המוח מעבד את המידע ו-בום! 

 

נזכרתי מאיפה הריח הזה מוכר לי.

אני מריחה חמין כמו של סבתא רחל- והגוף מגיב בהתאם. הפה מתמלא בציפייה, הבטן מקרקרת והלב מתחיל להתגעגע.

זה לא סוד שאנחנו חושבים באופן אסוציאטיבי, מגיבים רגשית לגירויים ופותרים קונפליקטים ביצירתיות. על מנת לשדרג את היכולות המופלאות האלו עלינו לאתגר את הגוף והמוח בשגרה היומיומית.


שימוש בגוף ובמוח מעורר את מערכת העצבים, מחזק קשרים עיצביים וגם יוצר קשרים חדשים. כלומר, ככל שהרשת של קורי העכביש תהיה חזקה וצפופה יותר- כך המידע העיצבי יעבור במהירות ובאפקטיביות.

תאי העצב מייצרים לעצמם חומרי הזנה והתחדשות הנקראים גורמי גדילה עצביים. חומרי ההזנה המוחיים האלו שומרים על תאי העצב. מה מעודד את תאי העצב לייצר לעצמם חומרי הזנה? כמות הייצור של גורמי הגדילה העיצביים תלוי במידת הפעילות של תאי העצב. במילים אחרות, פעילות המוח תלויה בתדירות השימוש שלנו בו.

אמרנו שפעילות המוח תלויה בתדירות השימוש שלנו בו.

 

חשיפה חושית מגוונת מגרה את תאי העצב ומגדילה את ייצור גורמי הגדילה העצביים. לכן מומלץ לעשות דברים שונים ולהפעיל יום יום את החושים.

הצבת מטרות לכשעצמה מסייעת לנו לאמוד את המצב שלנו בעיני עצמנו, לסייע בהעלאת ההערכה העצמית ולסגל כישורי תכנון וביצוע.

שימוש מגוון בחושים יוצר עניין וחשק שעשויים להשפיע לטובה על מצב הרוח.

ומי שכבר משתמש במוח? 

אם אנחנו אפקטיביים בעבודה שלנו היא כבר פחות מאתגרת את המוח שלנו. כל יום, אנחנו חוזרים על אותו ריטואל קבוע. מגיעים לאותם מקומות, מריחים את אותם הריחות ומפעילים את המוח לפי התבנית השגרתית שאנחנו רגילים אליה.

 

העבודה שלנו בהחלט מעוררת חשיבה, אבל זוהי תבנית מחשבתית קבועה. 

אנחנו משתמשים הרבה באונה הקדם מצחית בעבודה היומיומית, אותם איזורים במוח מופעלים- וזה מה שהופך אותנו ליעילים. לדוגמא, אני מאוד יעילה בכתיבת תפריטים אבל זה הפך עם הזמן להיות קל כמו לשטוף כלים. זה כיף לעבוד בגינה אבל לא היינו רוצים לעסוק בגיזום- החיסרון בחזרה שיטתית על פעולה מוכרת הוא השיעמום. פעולה חזרתית כולה היות משעממת ואף מנוונת. 

20140728_202410.jpg
Image by Robina Weermeijer

אנחנו לא תמיד רואים את זה... אבל השעמום בא לספר לנו משהו. אם התחלנו להשתעמם מהתחביבים שלנו- כנראה שזה הזמן לשנות מיקום או מצב. לדוגמא, חברה שלי שירה מנגנת בגיטרה, מלמדת ילדים ושרה. נגינה בטבע או במקום חדש בבית -משלב בין מוטוריקה עדינה, תפיסה מרחבית ושמיעה מוזיקלית. אם שירה תנגן בגיטרה כל יום במקום אחר -המוזה תבקר אותה יותר.

הריח של הגשם הראשון בסוף הסתיו, המרקם של פרווה רטובה של כלב שובב. המרקם והריח של חיבוק אדם אהוב הוא גירוי שלא ניתן לקבל בסרטון יוטיוב. השקעה של קצת זמן או תשומת לב לעולם המוחשי תוסיף לנו עניין, ריח וצבע לחיים. אולי זה זמן לאמץ חתול או כלבלב דג זהב? לחיה יש צרכים ורצונות, הטיפול בה מצריך המון רגישות. כשיש כלב או חתול אתה לא לבד- יש לך אחריות והתמסרות לחיית המחמד. הוכיחו מחקרית שליטוף חיות מוריד לחץ דם וגם מוריד דיכאון אצל אנשים שגרים לבדם. אפשר לבטא אכפתיות וחיבה - ליצור אינטאקציה נעימה עם חיה.

המוח זקוק לגירויים מגוונים כדי להפעיל סימולטנית מספר אזורים. לכן יש חשיבות אמיתית לשינוי בשגרה היומיומית. מומלץ לבצע דברים שאנחנו אוהבים כל פעם עם בהרכב אחר של אנשים. כל אדם הוא אחר והאינטראקציה איתו תעורר בנו צד מסוים קצת יותר. יש אנשים שמעוררים בנו תגובה רגשית חזקה ויש אנשים שלא נאמר לידם מילה. יש אנשים שמעצבנים אותנו מאוד ויש כאלה שעושים לנו חשק לרקוד. כל אדם הוא מראה לצד מסוים שלנו באישיות או למפגש מעניין עם משהו שמצריך התמודדות. מודעות למצב תאפשר לנו להיות יותר רגועים, עצמה מנטלית היא כלי שימושי לחיים. 

תגובות רגשיות והתנהגותיות

מה דעתכם גורם לנו לפחד מחיה?
1. למידה על סמך פחד של אנשים אחרים 
2. למידה כתוצאה מחוויות אישית מפחידה שאנחנו חווינו בעבר.

הגיבו לשאלות רבות יותר (אינסטגרם, טיק טוק פייסבוק) והגדילו את הסיכוי שלכם לזכות באימון כוח מוח אישי- זוגי או משפחתי.

החופש לבחור בבריאות
תזונה | כוח | מוח

AEFL4889.JPG
20140427_092132.jpg

שיטת כוח מוח

אני זוכרת שאמרו לי שכדי לשמור על הזיכרון צריך ללמוד שפה חדשה או לעשות תשחצים, לפתור סודוקו או לשחק ברידג'. בהתחלה לא אהבתי את זה, חשבתי שזה יכול להיות מתסכל וכרוך במאמץ רב.

חיפשתי פתרון יותר קל, משהו שיעזור לי לעשות את הצעדים הראשונים. ואז קראתי ספר שנתן לי את התשובה שחיפשתי: ניתן לאמן את המוח תוך כדי החיים עצמם ובלי להשקיע זמן נוסף או להכריח את עצמנו לעשות משהו שלא מעניין אותנו

האהבה שלי לפעילות גופנית גרמה לי לשלב את התרגילים שהציעו בספר יחד עם תרגילי כוח שגם ככה תכננתי לעשות. עם הזמן המצאתי משחקי מוח בעצמי ושילבתי אותם בשגרת האימונים שלי. השילוב היה כל כך טבעי עבורי- גם פיתוח של כוח וגם אימון למוח. וכך נוצרה שיטת האימון "כוח מוח".

שיטת אימון כוח מוח היא שיטה ייחודית לחיזוק הגוף והחושים ולחידוד החשיבה והחושים. הסיסמא הנדושה של גוף ונפש חזקים מתאימה למה שמרוויחים אם מנסים. יש חשיפה לגירויים מגוונים. האימון עובר במהירות כי המוח עסוק בתרגום התנועות. היתרון לטווח הארוך הוא שיפור יכולות מנטליות כגון: חדות, מהירות תגובה, רגישות, גמישות מנטלית, חשיבה חיובית ויצירתיות, רוטציה מנטלית וראיה מרחבית.  

אימון כוח מוח מתאים לאנשים שמחפשים עניין, גיוון והנאה.

בואו לחשוב מחוץ לקופסא- ולתפוס שתי ציפורים במכה. 

  בכל שאלה,

%D7%90%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%
שיקמה נחמן.png
bottom of page