top of page
  • תמונת הסופר/תהחופש לבחור בבריאות

מרק אפון הפלא

עודכן: 12 במרץ 2020

רק אפונה וגזר, טעים ובריא. טוב למי שרוצה רק לשתות מכוס תוך כדי למידה. היו זמנים שלמדתי כל כך הרבה שעות!! בלימודי התואר הראשון שלי בתל חי גרתי בקריית שמונה. יצא לי לגור עם הרבה שותפות אבל אחת היתה מיוחדת במינה- קראו לה עיינה. היא הייתה בשלנית מדרגה ראשונה. עיינה מעבירה סדנאות בישול טבעוני, יש לה עסק בשם אפון הפלא. עיינה הייתה עושה ניסים ונפלאות במטבח. למדתי בתל חי מדעי התזונה, אבל בזמנו לא ידעתי לבשל (אפילו הייתי הבדיחה הקבועה במשפחה). אז איך מכינים מרק אפונה וגזר?

מצרכים ל 10 מנות:

חצי ק"ג אפונה

חצי כוס גרגירי חומוס- לא חובה

בטטה וגזר חתוכים

5 שיני שום

2 בצלים

תבלינים: כף פפריקה, כף מלח גס, כפית כורכום, קורט פלפל שחור.


הוראות הכנה:

1. להשרות את האפונה והחומוס למשך הלילה

2. להחליף מים כל כמה שעות.

3. לסנן ממים ולהשרות את האפונה בכף סודה לשתייה ל20 דקות. לאחר מכן לשטוף את הסודה לשתייה ולהוסיף מים חדשים לסיר. 4. להביא לרתיחה ולבשל שוב במים חדשים על אש גבוהה. 5. להחליף מים כל רתיחה עד שנעלם הקצף. הפעולה הזאת נועדה להוריד את ריכוז החומצה הפיטית, הפוגעת בספיגת ברזל וסידן. 6. לבשל עם מים חדשים. להוסיף גזר, בטטה, בצל, שום ותבלינים. להביא לרתיחה 7. לבשל בבישול ממושך, על אש קטנה עד הופעת מרקם רך. ניתן לטחון את המרק בהתאם לצורך.


היתרון של אפונה ושל כל הקטניות שבתמונה הוא ש 1/3 מהקלוריות מגיעות מחלבון


4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page