top of page
  • תמונת הסופר/תהחופש לבחור בבריאות

קציצות חצי חצי

קציצות חצי טבעוניות חצי בשריות. הילדים טורפים את הקציצות בקייטנה שלי, כל קיץ וכל פסח. אוכלי בשר שבחיים לא יגעו בסויה מרצונם אוהבים את הטעם ולא יודעים להגיד שיש בכלל סויה בקציצה, בקיצור הצלחה.

לאנשים שחשוב להם לשמור על הבריאות ואיכות החיים, המתכון מאוד מוצלח עם ילדים (מניסיון).

כל הפחתה בכמות צריכת הבשר מצטברת ומפחיתה את זיהום האוויר וההתחממות הגלובלית, כדי שנוכל כולנו לשמור על העולם.



רכיבים ל 10 אנשים רעבים: חבילת שבבי סויה (כ200 גרם)

5 כפות זרעי פשתן או 2 ביצים

1 בצל חתוך דק דק

2 שיני שום קלופות כתושות

5 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה

1 גזר מגורד

2 כוס קמח חומוס או כל קמח

*הערה- נהיה מוכנים עם עוד כוס קמח ואפילו שתיים, תלוי אם סחטנו טוב את כל הנוזלים מפתיתי הסויה.

תבלינים: כף פפריקה, כפית מלח גס, כפית כורכום, קורט פלפל שחור, כפית רוטב סויה 1/4 כפית כורכום


לפני שמתחילים:

להשרות פתיתי סויה במים רותחים לרבע שעה, לשטוף קצת במים קרים ולסחוט.

לאחר שסחטנו את פתיתי הסויה משאריות המים הם הבסיס לתערובת העשירה בחלבון. נעביר לקערה וניצור עיסה חצי מוצקה שאפשר לעבוד איתה.


למה מומלץ לסחוט את פתיתי הסויה מהמים שהשרנו בהם?

קודם כל בגלל הטעם, אנחנו רוצים להוציא מ"ספוג" פתיתי הסויה את הטעם המר וליצור מקום לספיגה של התבלינים.

גם בפתיתי סויה יש חומצה פיטית, חומר שגורם לגזים ותופעות של אי נוחות במערכת העיכול, כתלות בכמות שצורכים. הפעולה של השריה במים חמים נועדה להוריד את ריכוז החומצה הפיטית, הפוגעת בספיגת ברזל וסידן. חומצה פיטית מסיסה במים ולכן סחיטה והחלפת מים אפקטיבית.


הוראות הכנה:

1. נטגן בצל, שום וגזר מגורד

2. נעביר את פתיתי הסויה לקערה גדולה.

3. מוסיפים קמח חומוס (אפשר גם קמח ללא גלוטן כמו קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קמח אורז או שבולת שועל נקיה משאריות גלוטן).

‏4. אם חשוב לנו שהקציצות לא יתפרקו מומלץ להוסיף חצי כוס זרעי פשתן שהושרו בחצי כוס מים. זרעי פשתן מהווים תחליף לביצים.

5. מערבבים בקערה את פתיתי הסויה, זרעי הפשתן או הביצים, הקמח, הגזרים המגורדים, התבלינים והבצל המטוגן.

6. ליצור קציצות שטוחות או עגולות בגודל אחיד. המרקם צריך להיות יציב כמו בצק של לחם

7. נטגן עם כף קרם קוקוס או שמן קנולה. נשתדל לבשל את הקציצות עם מינימום שמן במחבט- טפלון. או בתנור- על נייר אפייה ולאפות ב 200 מעלות לרבע שעה- עשרים דקות.

8. נכין ירקות חתוכים וננסה ליצור לעצמנו ארוחה מאוזנת.


בתיאבון! שיקמה הדיאטנית

5 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page